Reacties

Zand erover

Waarde Paul van Kalmthout,
Als liefhebber van bedrijfsgeschiedenissen heb ik natuurlijk ook "Zand erover" gelezen. Wat een schitterend verhaal. De geschiedenis van deze familie leent zich goed voor een fantastische roman. Veel spanning, veel drama, veel tragedie. De opgang en de neergang van een familiebedrijf.

Ik was ook daarom zo geinteresseerd in dit boek omdat ik zelf deel uitmaak van zo'n ondernemende familie, die inmiddels in de overgang is van de derde naar de vierde generatie. Bij ons is dat gelukkig goed gegaan, maar onze geschiedenis leent zich daarom veel minder voor die boeiende roman dan jouw familie. Ga zo door!

J.G. (Koos) van Oord,
Van Oord nv, Rotterdam/Gorinchem

Geplaatst door: J.G. van Oord op 30-6-2005

een nieuwe Geert Mak?

Beste Paul, heb je boek met belangstelling gelezen.Ben onder de indruk van je goede verteltrant. Proficiat. vr. gr. H.Knoester ( vader van Lucienne)

Geplaatst door: superfredrika@hotmail.com op 5-6-2005

't vosje

mijn zeer gelukkige jeugd heb ik op 't vosje doorgebracht. de laatste lantaarnpaal stond tussen 't vosje en 'de terp' aan de huybergsebaan. ons huisnummer was 138 en ons telefoonnummer was 160, hetgeen alles zegt over de omvang van bergen op zoom in die dagen. het huis was zo bekend, dat, toen ik op kostschool zat, regelmatig een adres invulde (nieuwsgierig of het werkte natuurlijk): 't vosje, bergen op zoom. zonder problemen werd de brief bezorgd. mijn vader is later op die plaats gestorven in waar nu de jaquelineflat staat, nog steeds tegenover de cort heyligerskazerne. vanuit de keuken keek je uit op de ingang daarvan. de foto van het huis kende ik niet, zelf heb ik een andere ook in die tijd gemaakt. vanuit het huis keek je uit op een gazon waaruit zich in het voorjaar het jaar 1934 in crocussen jaar in jaar uit liet zien. het jaar waarvan wij wisten: toen woonden er voor het eerst mensen in het huis. In het tweede gazon stond heel groot, vanuit het huis goed te zien, de W van Wilhelmina. De den in de voorgrond, dus vlak bij de camera is mij bekend als de Beatrixden. We dronken er in de zomer altijd thee, het bracht er verkoeling wanneer het erg warm was. De tuin werd onderhouden door (in het begin) drie tuinmannen van de familie Gilissen. Ze hadden 13 kinderen en er kwam weinig geld binnen in die tijd. Veel geld zullen ze niet verdiend hebben want zo'n inkomen heeft mijn vader zeker niet verdiend in die tijd, zodat het vruchtgebruik van de 12.000 meter grond door opa tuinman en zijn zoons te gelde gemaakt kon worden.
Waar is mevrouw Hoelen na de oorlog gaan wonen, ik heb het oom Ritchie Hoelen haar zoon nooit willen vragen omdat de bewonerswisseling door Christ Rogier nogal impulsief geregeld is geweest. Wat ik zeker ga doen is het boekje opsturen naar Ritchie Hoelen. Hij is hoogbejaard en woont in Amerika en is getrouwd met mijn tante Jo. Een van de oudste dochters van mijn opa Kuper en inmiddels zeker achter in de 80. Zij of tenminste tante Jo die nog heel goed kan denken, zal het bizonder vinden om het boek te lezen. Ik wil U bizondere dank zeggen en ben voorlopig sumier geweest in mijn het noteren hier van mijn herinneringen aan die bizondere plek in mijn hart. Christ Rogier heeft mij en mijn broer en zusje overigens elk jaar een bizonder sinterklaasfeest bezorgd, waarvoor we gewassen en gestreken, opgehaald door Piet de butler (voor dit boekje wist ik zijn achternaam niet eens). Nogmaals dank, Marijke

Geplaatst door: Marijke van Bladel op 8-5-2005

Goed gedaan

Paul, ik vond het een goed boek, ik kwam er een beetje laat achter dat er een website was. Dus vandaar dat dit bericht zo laat is...

Geplaatst door: Maarten op 2-4-2005

Prachtig verhaal

Dag Paul, via je broer Piet kreeg ik jouw boek Zand Erover. Hoewel ik niet zo'n lezer ben heb ik het boek in een ruk uitgelezen. Een bijzonder boek en vooral erg interessant voor diegene die,zoals ikzelf, ook bij een familiebedrijf betrokken zijn. De enige vraag die natuurlijk rest: in welke kluis in Zwitserland liggen nu de centen van oom Christ. Je hoeft geen econoom te zijn om te zien dat er toch wel ergens nog een beetje geld moet liggen!

Geplaatst door: Bart Stok op 30-3-2005

Zand erover.

Hoi Paul.

Proficiat met je boek.
Met veel plezier gelezen.
Ga door met het schrijven.

groetjes Wout en Marja Dingemans -Bakx.

Geplaatst door: Marja Dingemans. op 18-3-2005

Zand er over

Proficiat Paul met je boek,en de lezing vanavond was erg interessant.

Geplaatst door: Lia en Jac van Loon. op 14-3-2005

Genoten,

Paul,
Voor mijn verjaardag kreeg ik je boek 'zand erover'. Een boek vol zeer herkenbare herinneringen uit mijn verleden. Vakantiewerk bij RNR, de Faurestraat en de conctacten met de familie. Ik heb het met plezier gelezen. Je moet vooral iets blijven doen met je schrijverskwaliteiten.

Groeten,
Arno Verduin.

Geplaatst door: Arno Verduin op 14-3-2005

zand er over

zand er over zojuist op een toepasselijke plek (de Sahara)gelezen. Spannend boek! Ook herkenbaar voor mij als ex- werknemer van een telg van het geslacht Rogier- van Kalmthout

Geplaatst door: caecilia kroon op 7-3-2005

Geweldig boek

Paul, wat een geweldig (leuk) en vooral ook leesbaar boek. Veel herkenbare dingen uit onze middelbare schooltijd op het Juvenaat.

Geplaatst door: Henk Geers op 1-3-2005

Vorige Volgende
Colofon